Soru :

Merhaba etkek arkadaşımla 3 veya 4 kez kondomsuz ilişkiye girdik ve hepsinde zevk suyunun geleceğini hisseder hissetmez çıkardı. Normalde reglimi düzenli olarak takip ederim. Önce reglim gecikti, sonra duygusal dengesizlikler yaşamaya başladım. Test yaptım, negatif. Bir hafta sonra tekrsr yaptım ondan bir ksç gün sonra tekrar.. hepsi negatifti. Şimdi reglimin üstünden 2 hafta geçti hala olmadım. Hamile olma ihtimalim var mıdır?

Cevap :

Merhaba,

Öncelikle regl döngüsünün birçok duruma bağlı olarak, zaman aralığı veya süresi kişiden kişiye değişebilmektedir. Genel olarak regl döngüsü ortalama 28 gündür. Fakat 21-35 gün aralığında kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.  Regl döngüsünün 21 günden kısa ya da 35 günden uzun olmasının; iklimsel, mekansal, sağlıksal sebepleri olabileceği gibi kimi zaman psikolojik temelli de etkiler olabilmektedir. Dolayısıyla reglini fiziksel, duygusal ve çevresel çeşitli faktörler etkiliyor olabilir. Ancak en güvenilir cevabı bir sağlık uzmanı verebilir. Bir sağlık uzmanına danışmak ve muayene olmak senin için en iyisi olabilir. Dilersen regl ile detaylı bilgi için “Bedenim” oturumunu inceleyebilirsin.

Reglinin gecikmesi gebe olduğun anlamına gelmemektedir. Gebe olup olmadığını anlamanın en kesin yolu gebelik testi yapmaktır. Ancak gebelik testlerinin de farklı çeşitleri vardır. Gebelik testleri genellikle korunmasız cinsel ilişkiden 21 gün sonra veya regl gecikmesinden sonra yapılmaktadır. Ancak erişebileceğin bazı erken testler de mevcuttur. Bu konuda eczanelere başvurarak uygun testi talep edebilirsin.

Ek olarak, bir sıvı salınımı olan zevk suyu, uyarılma sonucunda ereksiyondan ve/veya boşalmadan önce kişilerde istemsizce oluşan bir doğal süreçtir. Dolayısıyla ereksiyon olmadan da gerçekleşebilir ve kişilerin zevk suyunu hissetmesi ya da kontrol edilmesi imkansızdır.

Genellikle zevk suyu (pre-cum) sperm içermez ancak bazı kişilerin zevk suyunda az miktarda olsa da sperm hücrelerine rastlanmaktadır. Dolayısıyla kişinin salgıladığı zevk suyunun içerisinde sperm olup olmama durumuna göre gebelik durumu değişebilmektedir. Bu nedenle de “geri çekme” uygulamasının bir istenmeyen gebelikleri önleme yöntemi olmadığını söyleyebiliriz. İstenmeyen gebelikler ve korunma yöntemleri ile ilgili daha fazla bilgi için buradan bilgi oturumunu inceleyebilirsin.

Paylaş:

Facebook
Twitter
WhatsApp